HjMk:n historian ensimmäinen pspeedwayn pariajon mitali

Haapajärven Kojooteille pronssia

Speedwayn pariajon SM-mitalien kohtalo ratkaistiin lauantaina, kun SM-finaali ajettiin Varkaudessa. Ennakkosuosikkeina kisaan starttasivat hallitseva mestari kotijoukkue Ankkurit, sekä Porin Nopea Racing. Porin Nopea Racing marssitti taisteluun henkilökohtaisen SM-finaalin neljästä parhaasta kolme mestari Tero Aarnion johdolla. Myös pronssimitalista oli odotettavissa tiukkaa kamppailua. Yhteensä kilpailuun oli ilmoittautunut kuusi paria. Jokainen joukkue kohtasi kilpailun aikana toisensa kertaalleen.

Kojoottien ensimmäisen erän alku näytti hyvältä ensimmäisen kurvin puoleen väliin saakka, kun Antti Vuolas starttasi johtoon. Hänen ajokin takapyörä otti kuitenkin liian hyvän pidon ja etupyörä alkoi kääntyä taivasta kohti. Antti oli kuitenkin koko ajan kuljettajana, eikä matkustajana, sai matkan jatkumaan laitoja hipoen. Siinä vaiheessa toiset menivät jo, joten Antin kolme pistettä vaihtui nollaan. Niilo Vuolas ajoi kuitenkin toiseksi, näin erä meni Seinäjoen Kotkille 4-2.

Seuraavissa erissä Kojootit kohtasivat päivän tulevat mitalijoukkueet Porin Nopea Racingin ja Varkauden Ankkurit. Kojoottien osalta pistetilanne näytti huolestuttavalta, kuusi pistettä, kaikkien ajettua kolme erää. Ankkureilla täydet oli 15, Kotkat 13:ssa, Porin Nopea oli kerännyt yhdeksän, Wasamat Tampereelta kahdeksan ja Forssan Royals kolme.

Seuraavissa kahdessa erässä Kojootit kuitenkin ajoivat yhdeksän pisteettä kymmenestä mahdollisesta, päätyen näin Kotkien kanssa 15 pisteeseen.

Tämä tulos tiesi uusintaa kolmannesta sijasta. Uusinta erään saivat joukkueet asettaa yhden kuljettajan. Viivalle asettui Kojoottien Antti Vuolas ja Kotkien Joni Laukkanen. Antti onnistui ensimmäisessä kurvissa päästä johtoon ja pronssi näytti tulevan Kojooteille. Maalisuoralle tultaessa Antin nopeus alkoi kuitenkin hyytyä ja Joni saavutti Anttia, mutta maaliviiva pelasti pyörän mitalla Haapajärven Moottorikerholle speedwayn pariajon historian ensimmäisen mitalin.

Tulokset:
1. Ankkurit, VRT 25: Jesse Mustonen 10, Kjastas Puodzuks 15
2. Porin Nopea Racing, PMK 19: Timi Salonen 6, Teemu Lahti 8, Tero Aarnio 5
3. Kojootit, HjMK 15+3: Antti Vuolas 10+3, Niilo Vuolas 5
4. Kotkat, SeMK 15+2: Viljam Lappi 2, Roni Niemelä 7, Joni Laukkanen 6+2
5. Wasamat, PirMM 11: Max Koivula 2, Henri Ahlbom 9
6. Royals, FMS 5: Jarkko Kunnaskari 5, Mattias Blom 0Jouni Brandt teksti ja kuvat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *