Kojootit SM-liigassa pronssille

Speedwayn SM-liigakausi huipentui tänään Kuusankoskella ajettuun finaaliin. Runkosarjan voittoon ajanut Porin Moottorikerhon Mad-Croc Speedway sai finaalin järjestettäväkseen, lisäksi runkosarjan voitto palkittiin neljällä eräpisteellä. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Hyvinkään Moottorikerhon Porin Nopea Racing sai finaaliin mukaansa kaksi eräpistettä ja kolmanneksi tullut Haapajärven Kojootit yhden eräpisteen. Seinäjoen Kotkat lähti kilpailuun nollasta pisteestä. Finaalissa ajettiin ensin 12 erää pariajona kahden joukkueen välisinä erinä, jonka jälkeen erissä 13-15 kohtasivat jokaisesta joukkueesta yksi kuljettaja. Finaalissa eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa Suomenmestaruuden.

Ennakkosuosikkina kisaan starttasi kotijoukkue Mad-Croc Speedway, joka ottikin kilpailun ohjat heti alussa käsiinsä. Finaali oli lopulta joukkueen näytöstä, eikä voittajasta ollut missään kohtaa epäselvyyttä. Joukkue kaasutti kilpailun voittoon 37 pisteellään. Joukkueen ykköskuljettaja Timo Lahti ajoi jälleen maksimipisteet, eikä menettänyt kauden aikana SM-liigassa pistettäkään. Jesse Mustosen saldoksi finaalissa tuli 10 pistettä. Uransa finaaliin päättänyt Teemu Lahti täydensi voittajien pistepussia kahdeksalla pisteellä. Mad-Croc Speedwaylle siis kauden 2020 Suomenmestaruus ja Teemu Lahden uralle päätös kotiyleisön edessä mestarina.

Kilpailun toiseksi ja SM-liigan hopealle ajoi 26 pisteellään Porin Nopea Racing. Joukkueen paras pistemies oli 12 pistettä saalistanut Tero Aarnio. Timi Salonen keräsi seitsemän ja Niklas Säyriö viisi pistettä. SM-liigan pronssi matkasi Kojooteille, heidän ajettuaan 20 pistettä. Antti Vuolas oli joukkueen paras pistemies kahdeksalla pisteellä. Niko Siltaniemi ajoi kuusi ja Niilo Vuolas viisi pistettä. Kotkat jätettiin finaalin viimeiseksi 14 ajetulla pisteellä. Roni Niemelä ajoi joukkueelle kuusi pistettä, Joni Laukkasen ja Viljam Lapin ajaessa neljä pistettä mieheen.

Finaalin ulkopuolelle jäänyt Pirkan Moottorimiesten Wasamat sijoittui SM-liigassa viidenneksi.
Tulokset:
1. Mad-Croc Speedway, PMK 37: Timo Lahti 15, Jesse Mustonen 10, Teemu Lahti 8
2. Porin Nopea Racing, HyMK 26: Tero Aarnio 12, Timi Salonen 7, Niklas Säyriö 5
3. Kojootit, HjMK 20: Antti Vuolas 8, Niko Siltaniemi 6, Niilo Vuolas 5
4. Kotkat, SeMK 14: Roni Niemelä 6, Joni Laukkanen 4, Viljam Lappi 4
Teksti: Matias Hirsimäki, Ratalajiryhmä/SML
Kuvassa mitalistit Niilo Vuolas, Antti Vuolas, joukkueenjohtaja Juho Ruuska ja Niko Siltaniemi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *